КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Вести септембар 2017

Постављено, 20. септембар 2017. године, Нови Сад.

Дoдељени уговори за откуп кућа и доделу грађевинског материјала

НОВИ САД - Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 35 уговора о додели помоћи избегличким породицама за куповину сеоских кућа са окућницом и за набавку грађевинског материјала за завршетак започете градње. Са укупно 24 милиона динара, у оквиру два програма Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине, финансирана је куповина 12 сеоских кућа, као и набавка 23 пакета грађевинског материјала.


„Предстоји нам још много посла, док се сви заједно не изборимо за то да они који формално имају статус избеглих и расељених лица, а таквих је у Војводини око 28 хиљада - не добију свој кров над главом, или док се економски не оснаже да створе бољу будућност за себе и своју децу“, казао је Мировић додајући да је куповина кућа за избегличке породице, поред решавања њихових стамбених и егзистенцијалних питања, значајна и за одрживост градова и села кроз долазак нових људи. Он је даље навео да је Покрајинска влада у овој години издвојила значајна средства за решавање стамбених проблема најугроженијих избегличких породица, те да ће та подршка у наредном годинама бити још снажнија. „Надамо се да се ће у наредних три до пет година, кроз разне мере Републике Србије, Покрајине, локалних самоуправа, као и Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, решити егзистенцијални проблеми значајног броја избегличких породица“, казао је Мировић додајући да Комесаријат за избеглице, преко међународних фондова, припрема локације и изградњу станова у Новом Саду и другим великим градовима, што ће бити прилика за избегличке породице да конкуришу и потраже трајно решење за, пре свега, стамбено питање за себе и своје породице.


У име корисника, Фонду и Покрајинској влади захвалила се Радојка Гавриловић из Куле. "Избегла сам пре 25 година из Босне и све време сам била подстанар. Не могу да верујем да сам сада, у шездесетпрвој години живота, поново добила свој кров над главом. Ово ми је најрадоснији дан у животу после рођења детета и немам речи да захвалим свима који су ми у овом помогли, а пре свега запосленим у Фонду", емотивно је говорила Радојка.


Директор Фонда Душко Ћутило је нагласио да су данас уручени уговори резултат додатне подршке и помоћи коју је Фонд добио од Покрајинске владе, која је омогућила да се повећа број избегличких породица које су добиле кров над главом. Он навео да су кроз програм стамбеног збрињавања у овој години помоћ добиле 82 избегличке породице, за шта су укупно обезбеђена 32 милиона динара..