8 i vellness svojstva avokado. Da u njega ulazi i kako oni jedu.

Među fanatika zdrave ishrane avokado već odavno okrzyknięte superheroj. To je bez neizvesnosti dugu listu antioksidanata i bogatstvo hranljivih materija i minerale koji pomažu u Opšti problem kože, kao i celog tela. Mi smo svi slušali sa glasine da je veliki mast se vraća iz podrške, kao i avokado je jedan od najboljih predstavnika, ali da li ste sigurni da razumemo, zašto? Ovaj krem, slatkorečiv plod širi u toplim klimatskim uslovima i, po pravilu, koristi u meksičkoj kuhinji, kao.

To je jedini voće koje sadrži mononezasićene masti, on je koristan za vaše zdravlje! Avokado pruža značajnu količinu vitamina, minerala i drugih hranljivih materija. Dodatno sadrži magnezijum, mangan, bakar, gvožđe, cink, fosfor, vitamine A, B1(tiamin), B2 (riboflavin) i B3 (niacin). Avokado ima impresivne prednosti za zdravlje. To je tačno, kao što je ovaj mali plod utiču na naše zdravlje: avokado, u nekim zemljama zove voćem mladih. Ulje avokada je bogato vitaminima A, E, D, B1, K, PP i masti, koji su veoma korisni za kožu. Ulje izuzetno brzo apsorbuje, a takođe može da se koristi praktično za bilo koji tip kože. Možete ga koristiti kako unutar, tako i na površini. Avokado ulje je izuzetno efikasan u borbi protiv starenja, kao i da sačuvate kožu hidrirana i doprinosi razvoju kolagena. U roku od godinu dana ulje avokada može da zaštiti kožu od štetnih sunčevih zraka.

To je dobro za vašu kožu

Avokado sadrži veliki broj lutein i zeaksantin, antioksidansi štite oči od starosne makularne degradacije. Antioksidansi u avokado ne samo da štiti vid, takođe može sprečiti neke vrste raka.

U medicinskom istraživanju uklonite iz avokado sprečava razvoj ćelija, koji dovode do raka prostate ćelije, kao i ćelije raka usta. Oleinska kiselina kiselina u avokado dodatno štiti od raka dojke. Avokado ima odgovarajuću mešavinu hranljivih materija, koje naš um zahteva. Svakodnevno konzumiranje polovine avokado može da pomogne u borbi sa prirodnim padom rada mozga, koja se manifestuje sa godinama ili posledica pogrešnog načina života. Avokado je bogat nenasыщennыmi masti, koji značajno utiču na prirodne hemijske funkcije. Avokado takođe je kladezem antioksidanata, kao što su lutein, folna kiselina, vitamin C i E, koji štite od stresa antyoksydacyjnemu ćelija mozga.

Ovo voće je bogat magnezijumom, koji povećava sinaptičeskuю plastičnost, pamćenje i pažnju. Metabolički sindrom predstavlja grupu faktora, koji povećavaju opasnost od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i moždanog udara. Avokado sadrži mononezasićene masne kiseline, koje pomažu u snižavanju lošeg holesterola LDL i povećati nivo dobrog holesterola HDL. Avokado takođe ima sve prirodne fitosteroli izvedeni, dijetalna vlakna, magnezijum i kalijum, koji pomaže da se minimizira rizik od metaboličkih poremećaja.

Smanjuje opasnost od srčanih bolesti

Hrana koju konzumiraju, od vitalnog je značaja da se razmotri pitanje o stvaranju zdravlje vašeg srca. U stvari, pravilna ishrana može da smanji rizik za razvoj bolesti srca ili moždanog udara za čak:

  • Avokado nudi relativno 20 vitalne hranjive materije, kao i antioksidanata, koji pomaže da se spreči kardiovaskularne bolesti. Avokado je izuzetan izvor zdravlja srca mononezasićene masti.
  • Avokado poboljšava račun lipida kod zdravih ljudi, kao i ljudi sa svetlom giperholesterinemieй (povišenim nivoom holesterola). Istraživanja su pokazala da posle nedelje dijeta programi kod zdravih pojedinaca, obiluje masti proizilazi iz avokado pad je primetio u 16% od ukupnog holesterola.

Osim toga, pacijenti sa visokim mršavljenje holesterol to je zapravo dovela je do pada od 17% ukupan nivo holesterola. Testosterona, progesterona, estrogena i isulina to hormonski preparati, koji imaju značajan uticaj na zdravlje. Biljni steroli, da se održi proizvodnja estrogena kod žena, kao i testosterona kod muškaraca. Pored toga, žene pomažu da se održi pravilan balans progesterona. Avokado sadrži mannoheptuloza šećera, što sprečava sintezu i oslobađanje insulina. Potrošnja avokado je potpuno prirodan, zdrav izbor, da ublaži problem hiperinsulinemii (prekomerna nivo insulina u krvi).